Το τμήμα εξωτερικών ασθενών της κλινικής μας προσφέρει υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης με σκοπό τη μεγιστοποίηση της ανθρώπινης λειτουργίας και την προώθηση της ευεξίας. Κάθε πρόγραμμα θεραπείας σχεδιάζεται με επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του, ενώ προσφέρονται φυσικοθεραπείες και θεραπευτικές αθλητικές δραστηριότητες.

Το Κέντρο Αποκατάστασης προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες δίνοντας έμφαση σε θεραπείες όπως Υδροθεραπεία (σε συνεργασία με ξενοδοχειακές μονάδες), διαχείριση κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, εργοθεραπεία, αποκατάσταση για ασθενείς με προβλήματα οσφυαλγίας, ορθοπεδική αποκατάσταση και υπηρεσίες για την υγεία της γυναίκας πέρα από τη φυσικοθεραπεία.

Μυοσκελετική αποκατάσταση

Μυοσκελετική αποκατάσταση

Το Πρόγραμμα αποκατάστασης μυοσκελετικών παθήσεων λαμβάνει χώρα υπό την στενή επίβλεψη του θεράποντα ιατρού και σχεδιάζεται αποκλειστικά για άτομα με αναπηρίες ή κινητικούς περιορισμούς που προέκυψαν λόγω ασθενειών, διαταραχών ή τραυμάτων στους μύες ή τα οστά. Τα προγράμματα αποκατάστασης μυοσκελετικών παθήσεων μπορεί να συμβάλουν στη βελτίωση της κινητικής ικανότητας, τον περιορισμό των συμπτωμάτων και τη βελτίωση της ευεξίας του ασθενούς. Ορισμένες περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο ασθενής μπορεί να επωφεληθεί από τέτοιου είδους προγράμματα αποκατάστασης, είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθες:

 • Ακρωτηριασμός
 • Ρήξη τένοντα, όπως τραυματισμοί του αχίλλειου τένοντα και ρήξη στροφικού πετάλου του ώμου
 • Τραυματισμοί, όπως διάστρεμμα, θλάση, κατάγματα ή εξαρθρήματα των συνδέσμων
 • Πόνος στην πλάτη
 • Οστεοπόρωση
 • Αρθρίτιδα
 • Όγκοι οστών
 • Κακώσεις λόγω επαναλαμβανόμενης καταπόνησης, όπως τενοντίτιδα και σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
 • Ρήξη και αποκατάσταση συνδέσμων

Αποκατάσταση μετά από κάκωση σπονδυλικής στήλης

Spinal Cord Injury Rehabilitation
Αποκατάσταση μετά από κάκωση σπονδυλικής στήλης

Η κάκωση της σπονδυλικής στήλης είναι, ενδεχομένως, ο χειρότερος τραυματισμός και καθώς είναι ζωτικής σημασίας, η αποκατάσταση τέτοιου είδους τραυματισμών διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Πρωταρχικό στόχο αποτελεί η αποτροπή παρεπόμενων επιπλοκών, η μεγιστοποίηση της ανθρώπινης λειτουργίας και η επανένταξη του ασθενούς στην κοινωνία.

Νευρολογική αποκατάσταση

Neurological Rehabilitation
Νευρολογική αποκατάσταση

Η αποκατάσταση νευρολογικών περιστατικών πραγματοποιείται μέσω προγραμμάτων υπό την επίβλεψη του θεράποντος ιατρού, τα οποία σχεδιάζονται αποκλειστικά για άτομα με νόσους, βλάβες ή διαταραχές του νευρικού συστήματος. Μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να επιφέρουν περιορισμό των συμπτωμάτων, βελτίωση της λειτουργίας και εν γένει της ευεξίας του ασθενούς. Τραυματισμοί, λοιμώξεις, εκφυλιστικά νοσήματα, δομικές ανωμαλίες, όγκοι και διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος μπορεί να προκαλέσουν βλάβη του νευρικού συστήματος. Ορισμένες περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο ασθενής μπορεί να επωφεληθεί από τα προγράμματα νευρολογικής αποκατάστασης, είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθες:

 • Αγγειακές διαταραχές, όπως ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο (λόγω σχηματισμού θρόμβου αίματος), αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο (λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας), υποσκληρίδιο αιμάτωμα και παροδικό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο
 • Λοιμώξεις, όπως μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, πολιομυελίτιδα και εγκεφαλικό απόστημα
 • Τραυματισμοί, όπως εγκεφαλική κάκωση και κάκωση του νωτιαίου μυελού
 • Δομικές ή νευρομυϊκές διαταραχές, όπως παράλυση Bell, αυχενική σπονδύλωση, σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, όγκοι του εγκεφάλου ή του νωτιαίου μυελού, περιφερική νευροπάθεια, Μυϊκή Δυστροφία, μυασθένεια Gravis και σύνδρομο Guillain-Barré
 • Λειτουργικές Διαταραχές, όπως πονοκέφαλος, διαταραχές και κρίσεις, ζάλη και νευραλγία
 • Εκφυλιστικά νοσήματα, όπως η νόσος Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, πλάγια μυατροφική σκλήρυνση (ALS), η νόσος Αλτσχάιμερ και η νόσος του Χάντινγτον

Φυσικοθεραπεία

Φυσικοθεραπεία

Οι φυσικοθεραπευτές βοηθούν τους ασθενείς μας να μεγιστοποιήσουν την ποιότητα ζωής τους και στοχεύουν στη σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ευημερία και ευεξία τους. Εργάζονται στην κατεύθυνση της προώθησης της καλής υγείας, της πρόληψης, της θεραπείας / των απαιτούμενων παρεμβάσεων, της προσαρμογής και αποκατάστασης.

Οι Φυσικοθεραπευτές μας:

 • Διενεργούν ευρύ φάσμα εξετάσεων
 • Αξιολογούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων
 • Διαμορφώνουν ένα πλάνο πρόγνωσης και διάγνωσης
 • Παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο της ειδικότητας τους
 • Υλοποιούν το πρόγραμμα φυσικοθεραπείας
 • Παρέχουν συμβουλές αυτοδιαχείρισης.

Αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων

Sports Injury Rehabilitation
Αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων

Τα προγράμματα αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων βοηθούν τους αθλητές στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πόνων και στην επιστροφή τους στη φυσιολογική λειτουργία. Δίνουμε έμφαση στη σημασία της έγκαιρης αναγνώρισης και θεραπείας των κακώσεων. Σε συνδυασμό με το πλάνο θεραπείας εφαρμόζουμε ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας. Στα προγράμματα αποκατάστασης εντάσσεται και το πλάνο προοδευτικότητας των ασκήσεων, ούτως ώστε να διασφαλιστεί πλήρως ότι η περιοχή της κάκωσης θα επανέλθει πλήρως σε κατάσταση φυσιολογικής λειτουργίας.

Οι φυσικοθεραπευτές μας προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας υψηλής ποιότητας και στοχεύουν στη εξατομίκευση των αναγκών του εκάστοτε ασθενούς. Η ομάδα μας εργάζεται στενά με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (συστήσαντες ιατροί κλπ.) αναφορικά με την πρόοδο κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Τα προγράμματα αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων εξυπηρετούν ένα ευρύ φάσμα περιστατικών, όπως οξείες αθλητικές κακώσεις, θλάσεις, διαστρέμματα, αποκατάσταση μυών, τενόντων, συνδέσμων, τενοντίτιδες, τραυματισμοί χεριών, εξάρθρημα ώμου, δυσλειτουργία άκρου ποδός και αστραγάλου, καθώς και αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση.

Αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

GERIATRIC Services
Αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Στόχος του προγράμματος αποκατάστασης μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι να βοηθήσει τους επιζήσαντες εγκεφαλικού επεισοδίου να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητοι και να διεκδικήσουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής. Παρά το  γεγονός ότι το πρόγραμμα αποκατάστασης δεν θεραπεύει τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς δεν αντιστρέφει την εγκεφαλική βλάβη που έχει προκληθεί, μπορεί, ωστόσο, να βοηθήσει ουσιαστικά τους ασθενείς να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Τα εν λόγω προγράμματα αποκατάστασης βοηθούν τους επιζήσαντες εγκεφαλικού επεισοδίου να μάθουν από την αρχή δεξιότητες που χάθηκαν ως μέρος της βλάβης που προκλήθηκε. Για παράδειγμα, να συντονίζουν τις κινήσεις των ποδιών τους για να περπατήσουν ή να φέρουν εις πέρας βήματα και κινήσεις που χρειάζονται σε πιο πολύπλοκες δραστηριότητες. Το πρόγραμμα αποκατάστασης μαθαίνει, επίσης, στους επιζήσαντες νέους τρόπους εκτέλεσης δραστηριοτήτων ώστε να κατορθώσουν να εξισορροπήσουν τυχόν αναπηρίες.

Αποκατάσταση μετά από ακρωτηριασμό

Amputee Rehabilitation
Αποκατάσταση μετά από ακρωτηριασμό

Το εν λόγω εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης απευθύνεται σε ασθενείς μετά από ακρωτηριασμό των άκρων λόγω τραυματισμών ή ασθενειών. Το Πρόγραμμα κάνει χρήση της τελευταίας τεχνολογίας, παράλληλα με παραδοσιακές μεθόδους αποκατάστασης που προσφέρουν ανακούφιση του τραύματος μετά τη διαδικασία ακρωτηριασμού και βοηθούν τους ασθενείς να προσαρμοστούν σωματικά και ψυχολογικά στη νέα πραγματικότητα.

Our Team

Dr. Kaligerou - Physiatrist

Dr. Kaligerou
Dr louizidis

Mr. Louizidis - Physiotherapist

Fotakis Physio

Mr. Fokas - Physiotherapist