Το Νησί των Ιπποτών αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον πλανήτη.

Είτε είναι φθινόπωρο, είτε χειμώνας, είτε άνοιξη ή καλοκαίρι, το νησί της Ρόδου αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο λόγω των αναρίθμητων περιοχών και αξιοθέατων του.

Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, το λιμάνι Μανδράκι, η Ακρόπολη της Λίνδου, η Αρχαία Κάμειρος, η Αρχαία Ιαλυσός, η Κοιλάδα των Πεταλούδων και η Φιλέρημος είναι μερικά μόνο από τα σημεία εκείνα που καθιστούν το ταξίδι των επισκεπτών της Ρόδου ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία και τις ομορφιές του νησιού. Βυζαντινοί, Έλληνες, Ενετοί και Ιταλοί άφησαν όλοι το στίγμα τους στο νησί από την ρωμαϊκή εποχή έως σήμερα.

Στη χώρα της Ρόδου θα συναντήσετε την Παλιά Πόλη, μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Χαρακτηριστικά είναι τα αρχαία αγάλματα, οι μαρμάρινες πλάκες, οι κρήνες, η Οδός των Ιπποτών, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το τζαμί, το χαμάμ, ο Πύργος του Ρολογιού με την απαράμιλλη θέα στη μεσαιωνική πόλη.

Την παράσταση κλέβει η Οδός των Ιπποτών, η οποία οδηγεί τον επισκέπτη στο εντυπωσιακό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου με τους επιβλητικούς πύργους και το υπέροχο μουσείο.

Το κοσμοπολίτικο λιμάνι Μανδράκι βρίσκεται στην πιο σύγχρονη περιοχή της Ρόδου. Εδώ θα συναντήσετε μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία, ευρεία γκάμα εστιατορίων, καφέ και νυχτερινών κέντρων για κάθε είδους διασκέδαση, ενώ στην είσοδο του λιμανιού πάνω σε δύο στήλες από ασβεστόλιθο στέκονται αγέρωχα ένα αρσενικό και ένα θηλυκό ελάφι, σύμβολα του νησιού.

Σύμφωνα με την παράδοση, στο λιμάνι Μανδράκι ήταν και η θέση του περίφημου Κολοσσού της Ρόδου, που είναι γνωστός ως ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου, ενώ τα πλοία περνούσαν κάτω από τα πόδια του για να προσεγγίσουν το λιμάνι του νησιού.

Ένα άλλο μοναδικό φυσικό φαινόμενο, το οποίο δεν πρέπει να παραλείψετε να δείτε, είναι η Κοιλάδα των Πεταλούδων. Στην καταπράσινη κοιλάδα θα βρείτε ένα μοναδικό δάσος, στο οποίο εκατομμύρια πεταλούδες βρίσκουν καταφύγιο κατά τους θερινούς μήνες δημιουργώντας ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Επίσης, η Ακρόπολη της Λίνδου αποτελεί ένα σημείο, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε ένα λόφο που περιβάλλεται από το τείχος των Ιπποτών και τον κατάλευκο οικισμό του χωριού, παραμένει ένα από τα πλέον δημοφιλή μέρη του νησιού, αλλά και της Ελλάδας.

Τέλος, αξίζει να ανακαλύψετε τα «κρυμμένα» χωριά της Ρόδου. Το χωριό Έμπωνας με τα φημισμένα κρασιά του, ο Άγιος Ισίδωρος που είναι λες και ζει ακόμα στη δεκαετία του ’60, το χωριό Απόλλωνα με το ξεχωριστό λαογραφικό μουσείο του, ο Αρχάγγελος με την μακρά παράδοση στην κεραμική και τη μουσική, η Ιαλυσός με το Μουσείο Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας, η Κρητηνία με το Κάστρο της - το Καστέλλο για τους ντόπιους - η Λάρδος με το βυζαντινό κάστρο της, η Σάλακος με τις πηγές της, το Ασκληπειό με την πανέμορφα διατηρημένη βυζαντινή εκκλησία του και, φυσικά, η Ελεούσα με τα ενετικά κτήρια παλαιότερων εποχών και τα πανέμορφα γραφικά ταβερνάκια της.