Τι είναι η αιμοκάθαρση;

Η αιμοκάθαρση είναι η μέθοδος αφαίρεσης και απομάκρυνσης άχρηστων προϊόντων του οργανισμού, όπως η κρεατινίνη και η ουρία, καθώς και περιττού υγρού από το αίμα σε περίπτωση βλάβης των νεφρών. Οι νεφροί είναι από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος. Λειτουργούν ως «φίλτρα» που αφαιρούν από τον οργανισμό τις ανεπιθύμητες ουσίες. Επιπλέον, ρυθμίζουν την ισορροπία των μεταλλικών στοιχείων και του νερού και είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή σημαντικών ορμονών. Πολλοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη των νεφρών, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η πέτρα στα νεφρά, χρόνιες μολύνσεις των νεφρών, οι γενετικές ασθένειες, καθώς και ορισμένα φάρμακα και τοξικές ουσίες.

Το Τμήμα Αιμοκάθαρσης

Μετά τη σύναψη εκ μέρους της Euromedica Ρόδου της σχετικής σύμβασης συνεργασίας, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα λειτουργήσει από τον Ιανουάριο του 2018 και θα διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις για θεραπείες αιμοκάθαρσης και έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με στόχο οι ασθενείς υπό αιμοκάθαρση που ταξιδεύουν στη Ρόδο να αισθάνονται ασφαλείς κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί, όπως ακριβώς και οι ασθενείς κάτοικοι της Ρόδου. Η επιστημονική ομάδα των ιατρών νεφρολόγων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού αναλαμβάνει τη θεραπεία των ασθενών με τη μέγιστη δυνατή φροντίδα, ενώ το ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο δίπλα στις ανάγκες των ασθενών.

Το πλάνο των διακοπών σας στη Ρόδο εάν χρήζετε αιμοκάθαρσης;

Εάν είστε υπό αιμοκάθαρση, απαραίτητη είναι η έγκαιρη οργάνωση του ταξιδίου σας και η επικοινωνία σας με την κλινική μας προτού αφιχθείτε στο νησί. Επικοινωνήστε με τον προσωπικό σας γιατρό προτού ταξιδέψετε και ελέγξτε εάν η ασφάλιση σας καλύπτει τη θεραπεία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Για περισσότερες πληροφορίες που μπορεί να χρειαστείτε εσείς, ο γιατρός σας ή η ασφαλιστικής σας εταιρεία επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: dialysis@euromedica-rhodes.gr

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ταξιδιού σας στη Ρόδο και να αναλάβουμε τα ραντεβού και τις κρατήσεις που θα κριθούν απαραίτητα.

Ένδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες αιμοκάθαρσης; Συμπληρώστε τη φόρμα.